woensdag 26 januari 2011

Yvon Jaspers trekt met Boer zoekt vrouw 5,1 miljoen kijkers!

Yvon Jaspers trekt met Boer zoekt vrouw 5,1 miljoen kijkers!
Het televisieprogramma Boer zoekt vrouw van presentatrice Yvon Jaspers heeft zondagavond weer het eigen kijkcijferrecord gebroken. In totaal stemden meer dan 5,1 miljoen mensen af op het televisieprogramma waarin Yvon Jaspers een stel boeren aan de vrouw helpt.
 

Dat heeft de stichting KijkOnderzoek (SKO) maandag bekendgemaakt. De populaire datingshow van de KRO, die inmiddels aan het vijfde seizoen bezig is, was daarmee voor de zoveelste week op rij verreweg het best bekeken televisieprogramma. In de uitzending van zondagavond maakte boer Richard al duidelijk dat zijn keuze op Annemieke is gevallen.
Boer zoekt vrouw vestigde vorige week al een record door vijf miljoen kijkers te trekken. In totaal kijkt een derde van alle potentiële televisiekijkers elke week naar Boer zoekt vrouw, aldus een zegsman van SKO. Bijna twee derde van alle mensen die zondagavond televisie keken, stemde af op het programma.
Het Journaal van acht uur van de NOS kwam met 3,3 miljoen kijkers op de tweede plaats van de kijklijst van zondag. De laatste aflevering van Het Spaanse Schaep, ook van de KRO, trok 2,6 miljoen kijkers.

Yvon Jaspers 'helpt' boeren een beetje bij hun keuzes
Yvon Jaspers zegt niet tegen haar boeren welke vrouw ze moeten kiezen, maar stuurt ze wel via bepaalde vragen naar de juiste vrouwen. ,,Soms krijgt een boer zoveel brieven dat hij denkt dat de hele wereld aan zijn voeten ligt. Ik vraag hem dan of de vrouwen echt bij hem op de boerderij en bij zijn familie passen."
Dat zegt de presentatrice vandaag op de website van het programma. ,,Past diegene wel echt bij je?  Je speelt een beetje de advocaat van de duivel," aldus Yvon Jaspers.
De presentatrice zegt goed met de boeren te kunnen praten. ,,Het gaat om interesse tonen en aandacht geven. Ik bouw een vertrouwensrelatie op met de boeren en kan daardoor goed met ze communiceren."
Met boerin Agnes uit seizoen 3 is de band het sterkst geworden, zegt Yvon Jaspers. ,,Zij was natuurlijk ook de eerste vrouw."
“Wij wisten niet dat ze hadden afgesproken met elkaar. Het mag niet nee. Tja…. het staat niet contractueel vastgelegd, maar je kiest ervoor om een vrouw te vinden via dit programma. Het staat niet in het contract, maar we spreken het wel zo af. Anders doe je niet mee.” Met dit commentaar reageerde Yvon Jaspers in DWDD op de ophef rondom boer Richard van Boer Zoekt Vrouw.
Volgens Yvon Jaspers is Richard er zelf mee voor de draad gekomen. “Even nadenken of ik dit kan zeggen. Hij heeft het ons gezegd, ja. Of hij straf heeft gekregen? Blijf vooral kijken! Er is in elk geval een goed gesprek geweest”, gaat ze verder.
Boer Richard was afgelopen weekend de derde boer op rij die voor een hoop commotie zorgde. De melkveehouder bekende dat hij buiten het programma om stiekem met één van zijn dames had gedate, waardoor zijn keuze al vroegtijdig vast stond.
Eerder zorgde boer Frank al voor opschudding toen hij de Groningse Berber aanviel over haar vegetarisch-zijn en vorige week maakte boer Marcel kandidate Sonja aan het huilen toen hij haar naar huis stuurde. Wat zou ons de komende weken nog te wachten staan?

Aan het succes van Boer zoekt vrouw van Yvon Jaspers lijkt geen eind te komen. Het programma breekt record na record. Afgelopen zondagavond keken 5,1 miljoen kijkers, ofwel één derde van Nederland, naar de boeren van Yvon Jaspers.

zaterdag 22 januari 2011

Yvon Jaspers boeit 5 miljoen mensen met Boer zoekt Vrouw!

Presentatrice Yvon Jaspers heeft met Boer zoekt vrouw opnieuw een record gebroken. Bijna vijf miljoen kijkers trok het televisieprogramma zondagavond.

Dat blijkt uit cijfers die de stichting KijkOnderzoek heeft gepubliceerd. De populaire datingshow van Yvon Jaspers uit Boxtel breekt record na record.

Een week geleden hield Boer zoekt vrouw 4,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Dat was toen ook al een record. Het programma is voor de zoveelste week op rij verreweg het best bekeken tv-programma op zondagavond. Het Journaal van acht uur van de NOS kwam met ruim drie miljoen kijkers op de tweede plaats.

De televisiezender Nederland 1 domineerde zondagavond de Nederlandse televisie. Natuurlijk was de publiekstrekker het programma Boer Zoekt Vrouw van Yvon Jaspers. Het datingprogramma voor mannen uit de agrarische sector weet steeds meer kijkers te binden.

Boer Zoekt Vrouw gaat richting de magische grens van 5 miljoen kijkers. Deze week keken er, ten opzichte van verleden week, bijna 400.000 kijkers meer naar dit programma. Uiteindelijk bleef de kijkersteller bij Stichting Kijkonderzoek (SKO) op 4.909.000 steken. In het kielzog van Boer Zoekt Vrouw trokken andere programma’s op Nederland 1 ook miljoen kijkers. Hierdoor domineerde Nederland 1 de zondagavond op de Nederlandse televisie. Het 8 Uur Journaal trok 3.038.000 kijkers, ’t Spaanse Schaep 2.694.000 kijkers.

Boer Marcel, die we allemaal kennen van het kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw, schijnt al samen te wonen met de Poolse Ksenia.

Inwoners van het Limburgse dorpje waar de boer woont, hebben de Poolse regelmatig op het erf van Marcel weten te spotten.

Zondagavond in de zesde aflevering van het datingprogramma van Yvon Jaspers stuurde hij de verliefde Sonja naar huis, en bleven Ksenia en Manita over. Ook zei hij dat hij op zoek is naar een vrouw wiens man is overleden. Zo wordt hij niet geconfronteerd met een ex-partner. En laat Ksenia nou heel toevallig weduwe zijn..

Het ziet er dus naar uit dat boer Marcel zijn vrouw gevonden heeft!

Het leed in Boer Zoekt Vrouw was niet te overzien toen aardappelboer Marcel de tot over haar oren verliefde Sonja naar huis stuurde. Miljoenen tv-kijkers zagen vol verbazing hoe Sonja, nadat ze net haar hart had uitgestort op de trekker, van 'weinig initiatief' werd beticht. Hoe zou het met haar gaan, vroegen de fans zich af. ''Prima,'' zegt Sonja in een interview met 3FM.

Ondanks de schouder die presentatrice Yvon Jaspers haar bood, leek Sonja ontroostbaar en terwijl Marcel zijn piepers in het stijgende Maaswater in puree zag veranderen, toog de enige vrouw die bereid was haar totale liefde te geven in tranen naar huis. De kijkers in verwarring én spanning achterlatend.

Gewoon verder gegaan
KRO's Rabradio zocht haar thuis op en wat blijkt: Het gaat uitstekend met de afgewezen Sonja. ''Ik ben gewoon verder gegaan,'' zegt ze in het radiointerview. ,,Natuurlijk heb ik wel rondgelopen met de vraag waarom hij het heeft gedaan. Ik heb het niet aan zien komen.''

'Als het kalf verdronken is, dempt men de put' is een boeren wijsheid die Sonja zich klaarblijkelijk snel eigen heeft gemaakt. Op de vraag hoe het nu, na Marcels onbegrijpelijke keuze en haar pijnlijke vertrek, met haar is, antwoordt Sonja volmondig: ''Het gaat prima!''

Wie zelf wil weten hoe het met Sonja of één van de andere afgevallen dames gaat, kan nog tot morgenochtend terecht op de fansite van Boer Zoekt Vrouw. De KRO-redactie maakt een selectie uit de vragen en legt ze voor aan Sonja, Berber en Yvonne. De antwoorden zijn later op de site terug te vinden.

Marcel woont al samen
Marcels besluit om Sonja resoluut naar huis te sturen, werd na geruchten uit zijn omgeving echter een stuk begrijpelijker. Buren van de boer uit Kessel-Eik zien met grote regelmaat de Poolse Ksenia op zijn erf rondlopen. Naar verluidt zouden Ksenia en Marcel zelfs al samenwonen. Yvon Jaspers vertelt het antwoord in Boer zoekt Vrouw.
 

Zondagavond keken bijna 5 miljoen mensen naar Boer zoekt Vrouw en Yvon Jaspers. Hoe kwam de serie bij de KRO terecht?
Sonja, een alleenstaande moeder, is smoorverliefd op Marcel, maar de aardappelboer stuurt haar hardvochtig naar huis. Hij vindt dat ze te weinig initiatief toont.

Kijkcijferrecord
Opnieuw heeft Boer zoekt Vrouw een kijkcijferrecord gebroken. Zondag stemden 4,9 miljoen Nederlanders af op de datingshow. Op het hoogtepunt, het vertrek van Sonja, keken bijna 5,2 miljoen mensen naar het KRO-programma. Het marktaandeel bedroeg 58 procent.

Kijkcijferexpert René van Dammen vermoedt dat de aantallen in de loop van het seizoen nog gaan stijgen. Traditiegetrouw wordt de aflevering waarin de boeren hun definitieve keuze maken het best bekeken.
Hollandse huiselijkheid
Het succes van Boer zoekt Vrouw is volgens velen te danken aan de Hollandse huiselijkheid die het programma uitstraalt en presentatrice Yvon Jaspers. De kijker zou een nostalgisch gevoel krijgen bij het zien van de volwassen mannen die tussen de middag nog steeds stamppot komen eten bij hun ouders.

Toch is Boer zoekt Vrouw niet in Nederland bedacht.
De serie is gebaseerd op een Engels format. Farmer Wants a Wife is ontwikkeld door FremantleMedia, de Britse productieafdeling van de RTL Group. In Nederland boekt Boer zoekt Vrouw de grootste successen, maar ook in andere landen stemmen miljoenen mensen af op de datingshow. FremantleMedia meldt op zijn website dat de Franse versie van het programma, L'amour est dans le pré, in 2008 5,1 miljoen kijkers trok. De show was het best bekeken entertainmentprogramma van de Franse zender M6. In Duitsland trok het programma 8 miljoen kijkers.
De enige landen waar Boer zoekt Vrouw van Yvon Jaspers niet zoveel indruk maakte, waren Engeland en de Verenigde Staten. In beide landen werd het format veranderd. In Engeland werd in elke aflevering één boer gevolgd, in de Verenigde Staten koos één vrijgezelle boer in acht afleveringen uit tien kandidaten zijn droomvrouw.

maandag 10 januari 2011

Yvon Jaspers haalt weer kijkcijfer record met 'Boer zoekt vrouw': 4,5 miljoen kijkers

Yvon Jaspers haalt weer kijkcijfer record met 'Boer zoekt vrouw': 4,5 miljoen kijkers!
De populaire KRO presentatrice Yvon Jaspers blijft met 'Boer zoekt vrouw' de ongekroonde koningin van de kijkcijfers.
Maar liefst 4.506.000 mensen stemden af op Boer Zoekt Vrouw.
De KRO en Yvon Jaspers hebben hiermee gisteren weer astronomische kijkcijfers neergezet.
Het programma is daarmee maar 17 duizend kijkers verwijderd van zijn eigen record uit 2009 (inclusief uitgesteld kijken), de aflevering waarin de boeren hun definitieve keuze maakten. De KRO trok aansluitend nog eens 2,4 miljoen kijkers met ‘t Spaanse Schaep. Het Acht Uur Journaal kwam uit op dik 3,2 miljoen kijkers, meldt Stichting Kijkonderzoek.
De NOS deed het zondag erg goed met het EK Allround Schaatsen, waar telkens 1,1 tot 1,4 miljoen mensen naar keken. Dat is meer dan op zaterdag, toen de scores rond het miljoen schommelden. Het schaatsen is met 7 noteringen vertegenwoordigd in de Kijkcijfer Top 25. De NOS staat er verder in met Andere Tijden Sport, waar 1,3 miljoen mensen naar keken.
SBS 6 wist met twee programma’s boven het miljoen uit te komen. Das Je Goed Recht trok 1,1 miljoen kijkers en Hart van Nederland schurkte tegen de 1,4 miljoen aan. Wegmisbruikers kwam uit op 804 duizend kijkers.
RTL 4 zond primetime de film The Green Mile uit en boeide daarmee 718 duizend kijkers. Het Half Acht Nieuws was de best bekeken titel op de zender met 1,3 miljoen kijkers. Life4You kwam uit op iets meer dan 1 miljoen kijkers.
Boer Zoekt Vrouw en Yvon Jaspers blijven dus records verbreken. Zondagavond keken maar liefst 4,5 miljoen mensen naar het programma en daarmee was Boer Zoekt Vrouw ruimschoots de best bekeken show van de zondagavond.
Het oude record stond op 4,2 miljoen kijkers, dat ging om de aflevering van 19 december toen de boeren hun vrouwen ontmoetten. Die aflevering was meteen het best bekeken niet-sport-programma van 2010.
De Boer Zoekt Vrouw-fans zagen zondag de ontwikkelingen bij de vijf boeren, die nu ieder drie vrouwen te logeren hebben.
Boer zoekt vrouw was zondagavond zelfs het best bekeken tv-programma van het weekend. De datingshow van presentatrice Yvon Jaspers hield maar liefst 4,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Nooit eerder keken zo veel mensen naar het programma.
Op de tweede plaats van de Kijkcijfer Top 10 van het weekend volgt The Voice of Holland. Het programma was twee weken niet op de buis, maar de kijkers wisten de talentenjacht weer te vinden. Er keken vrijdag ruim 2,6 miljoen mensen.
Het nieuwe programma van Gordon lokte zaterdagavond kijkers naar RTL4. Er keken ruim 1,7 miljoen mensen naar Minute To Win It.
01. Boer zoekt vrouw (Ned. 1) 4.506.000 (zon)

02. The Voice of Holland (RTL4) 2.671.000 (vrij)

03. ‘t Spaanse Schaep (Ned. 1) 2.387.000 (zon)

04. TV Kantine (RTL4) 2.207.000 (vrij)

05. Flikken Maastricht (Ned. 1) 1.890.000 (vrij)

06. The Voice of Holland results (RTL4) 1.880.000 (vrij)

07. The Voice of Holland Sing Off (RTL4) 1.878.000 (zat)

08. Minute To Win It (RTL4) 1.709.000 (zat)

09. Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4) 1.776.000

10. Kassa (Ned. 1) 1.648.000 (zat)
Kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw van presentatrice Yvon Jaspers lijkt niet meer te stoppen. Het KRO-programma trok zondagavond 4,5 miljoen kijkers wat wederom voor een record zorgde. Dit heeft Stichting KijkOnderzoek bekend gemaakt.
Op 12 december vestigde het programma van Yvon Jaspers al een nieuw record met 4,1 miljoen kijkers, maar daar gingen ze gisteren nog eens dik overheen.