woensdag 26 januari 2011

Yvon Jaspers trekt met Boer zoekt vrouw 5,1 miljoen kijkers!

Yvon Jaspers trekt met Boer zoekt vrouw 5,1 miljoen kijkers!
Het televisieprogramma Boer zoekt vrouw van presentatrice Yvon Jaspers heeft zondagavond weer het eigen kijkcijferrecord gebroken. In totaal stemden meer dan 5,1 miljoen mensen af op het televisieprogramma waarin Yvon Jaspers een stel boeren aan de vrouw helpt.
 

Dat heeft de stichting KijkOnderzoek (SKO) maandag bekendgemaakt. De populaire datingshow van de KRO, die inmiddels aan het vijfde seizoen bezig is, was daarmee voor de zoveelste week op rij verreweg het best bekeken televisieprogramma. In de uitzending van zondagavond maakte boer Richard al duidelijk dat zijn keuze op Annemieke is gevallen.
Boer zoekt vrouw vestigde vorige week al een record door vijf miljoen kijkers te trekken. In totaal kijkt een derde van alle potentiële televisiekijkers elke week naar Boer zoekt vrouw, aldus een zegsman van SKO. Bijna twee derde van alle mensen die zondagavond televisie keken, stemde af op het programma.
Het Journaal van acht uur van de NOS kwam met 3,3 miljoen kijkers op de tweede plaats van de kijklijst van zondag. De laatste aflevering van Het Spaanse Schaep, ook van de KRO, trok 2,6 miljoen kijkers.

Yvon Jaspers 'helpt' boeren een beetje bij hun keuzes
Yvon Jaspers zegt niet tegen haar boeren welke vrouw ze moeten kiezen, maar stuurt ze wel via bepaalde vragen naar de juiste vrouwen. ,,Soms krijgt een boer zoveel brieven dat hij denkt dat de hele wereld aan zijn voeten ligt. Ik vraag hem dan of de vrouwen echt bij hem op de boerderij en bij zijn familie passen."
Dat zegt de presentatrice vandaag op de website van het programma. ,,Past diegene wel echt bij je?  Je speelt een beetje de advocaat van de duivel," aldus Yvon Jaspers.
De presentatrice zegt goed met de boeren te kunnen praten. ,,Het gaat om interesse tonen en aandacht geven. Ik bouw een vertrouwensrelatie op met de boeren en kan daardoor goed met ze communiceren."
Met boerin Agnes uit seizoen 3 is de band het sterkst geworden, zegt Yvon Jaspers. ,,Zij was natuurlijk ook de eerste vrouw."
“Wij wisten niet dat ze hadden afgesproken met elkaar. Het mag niet nee. Tja…. het staat niet contractueel vastgelegd, maar je kiest ervoor om een vrouw te vinden via dit programma. Het staat niet in het contract, maar we spreken het wel zo af. Anders doe je niet mee.” Met dit commentaar reageerde Yvon Jaspers in DWDD op de ophef rondom boer Richard van Boer Zoekt Vrouw.
Volgens Yvon Jaspers is Richard er zelf mee voor de draad gekomen. “Even nadenken of ik dit kan zeggen. Hij heeft het ons gezegd, ja. Of hij straf heeft gekregen? Blijf vooral kijken! Er is in elk geval een goed gesprek geweest”, gaat ze verder.
Boer Richard was afgelopen weekend de derde boer op rij die voor een hoop commotie zorgde. De melkveehouder bekende dat hij buiten het programma om stiekem met één van zijn dames had gedate, waardoor zijn keuze al vroegtijdig vast stond.
Eerder zorgde boer Frank al voor opschudding toen hij de Groningse Berber aanviel over haar vegetarisch-zijn en vorige week maakte boer Marcel kandidate Sonja aan het huilen toen hij haar naar huis stuurde. Wat zou ons de komende weken nog te wachten staan?

Aan het succes van Boer zoekt vrouw van Yvon Jaspers lijkt geen eind te komen. Het programma breekt record na record. Afgelopen zondagavond keken 5,1 miljoen kijkers, ofwel één derde van Nederland, naar de boeren van Yvon Jaspers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten