donderdag 3 februari 2011

Boer zoekt vrouw: Wéér nieuw record voor Yvon Jaspers

Nederland blijft in de ban van het tv-programma Boer zoekt vrouw. Het programma van Yvon Jaspers brak zondagavond weer een eigen kijkcijferrecord.
Ruim 5,2 miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd voor Yvon Jaspers en Boer zoekt vrouw. Dat heeft de Stichting KijkOnderzoek (SKO) bekend gemaakt.
De afgelopen weken nam het aantal kijkers per uitzending steeds toe. Vorige week keken ruim 5,1 miljoen mensen naar het KRO-programma. Het datingprogramma stond zondag wederom op de eerste plaats in de lijst van 25 best bekeken programma's. Het Journaal van acht uur (ruim 3,9 miljoen kijkers) en Studio Sport Eredivisie (bijna 3,2 miljoen kijkers) kwamen respectievelijk op de tweede en derde plaats in de top 25.
Het Nationaal Songfestival, gepresenteerd door Yolanthe Sneijder-Cabau, kwam met ruim 2,2 miljoen kijkers op de vierde plaats. Het Volendamse trio 3JS presenteerde hier vijf nummers die ze hadden geschreven voor het komende Eurovisiesongfestival. Het publiek en een vakjury kozen zondag hieruit hun favoriet waarmee het trio 12 mei naar het Eurovisiesongfestival in het Duitse Düsseldorf gaat. De keus viel op het lied Je vecht nooit alleen.
Elke week een andere boer die veel besproken is aan de koffieautomaat. Twee weken terug nog boer Frank, die op niet mis te verstane wijze vol de confrontatie aanging met vegetariër Berber. Vorige week boer Marcel, die met onverklaarbaar moverende redenen de stapelverliefde Sonja huilend naar huis stuurde.
En afgelopen zondag boer Richard, de man die stiekem buiten de redactie om belletjes pleegde en een afspraakje maakte met zijn potentieel vrouw. Een absolute no-go bij Boer Zoekt Vrouw. Toch pleegde hij geen contractbreuk, stelt Yvon Jaspers bij De Wereld Draait Door.
“Wij wisten niet dat zij bij elkaar waren. Het mag niet nee. Tja…. het staat niet contractueel vastgelegd. Maar je kiest ervoor om een vrouw te vinden via dit programma. Het staat niet in het contract, maar we spreken het wel zo af. Anders doe je niet mee.”, aldus Yvon Jaspers.
Volgens Yvon is Richard er zelf mee voor de draad gekomen. “Even nadenken of ik dit kan zeggen. Hij heeft het ons gezegd, ja. Of hij straf heeft gekregen? Blijf vooral kijken! Er is in elk geval een goed gesprek geweest. Dat heb je gezien toch?”, beantwoordt Yvon Jaspers de vragen van tafelgasten Hans Beerekamp en Jan Mulder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten