zondag 15 november 2009

Yvon Jaspers Klokhuis


http://rapidshare.com/files/136590910/Yvon_Jaspers-24-11-1998-bokito_klokhuis-divx.avi

Yvon José Jaspers (Boxtel, 20 maart 1973) is een Nederlandse televisiepresentatrice voor de KRO, kinderboekenschrijfster en actrice.

Ze werd bekend nadat ze vanaf 1994 bij Het Klokhuis te zien was. Ook aan verschillende andere kinderprogramma's heeft zij bijdragen geleverd. Onder andere Knofje, een kleuterserie van de KRO waarin zij de moeder van Knofje speelde. Ook is ze bij de Vlaamse en Nederlandse jeugd bekend door het lichtwetenschappelijk programma Groot Licht, dat zij samen met Johan Terryn presenteerde.

Volgens tv-deskundige Bert van der Veer wordt het de avond van Yvon Jaspers. Hij verwacht dat ze de Zilveren Televizier-ster krijgt voor vrouwelijke persoonlijkheid en ook de ring mee naar huis neemt. In Life4You vertelt hij: “Yvon Jaspers zei me dat de Boer Zoekt Vrouw-kijker niet sms’t. Maar als je 3 miljoen kijkers hebt, zitten daar echt wel genoeg stemmers tussen.”

Het zou betekenen dat Yvon Jaspers de ring krijgt voor Boer Zoekt Vrouw Extra, waardoor ze dus volgend jaar theoretisch weer kan winnen met het reguliere vierde seizoen van de KRO-hitserie. “Dat denk ik niet. Voor de stemmer is Boer Zoekt Vrouw Extra gewoon Boer Zoekt Vrouw”, stelt Van der Veer.

De deskundige mist ‘t Vrije Schaep tussen de nominaties. “Die had er van mij wel tussen gemogen in plaats van Wie is de Mol?.”

De Zilveren Televizier-ster voor mannelijke tv-persoonlijkheid zal ten goede komen aan Matthijs van Nieuwkerk, verwacht Van der Veer.

Yvon Jaspers speelde verder een rol in Rozengeur & Wodka Lime en schreef jarenlang een column in de Viva. Ze is daarnaast bekend als presentatrice van de KRO-programma's Boer zoekt vrouw, Wonderen bestaan en Nederland te Koop. In 2005 was Jaspers de mol in het televisieprogramma Wie is... de Mol?. In 2006 won Yvon de Zilveren Televizier-Ster (voor de beste televisievrouw). De andere genomineerden waren Anita Witzier en Sophie Hilbrand. In 2007 werd ze wederom genomineerd. Aan het eind van 2006 doet Yvon mee aan het BNN-programma Ranking the Stars, waar zij onthult dat zij niet altijd een lief persoon is, zoals beweerd door 100 mannen. Uiteindelijk wint ze van de andere deelnemers aan het programma.

Op 28 mei 2005 is Jaspers getrouwd met Pieter van Beukering. Op 17 augustus 2005 beviel Jaspers van een dochter, Keesje Johanna, en op 9 maart 2007 kreeg ze een zoon, Tijl Willem.

In 2002 maakte ze haar debuut als schrijfster met het prentenboek Sluup en Aria.

Op 4 juli 2008 maakt BNN bekend dat Yvon Jaspers het derde seizoen van "Over Mijn Lijk" zal gaan presenteren en neemt daarmee het stokje over van Patrick Lodiers. Daarnaast zal ze actief blijven voor de KRO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten