woensdag 4 januari 2012

Nederland 1 door Boer Zoekt Vrouw van Yvon Jaspers meest bekeken tv-zender van 2011


Nederland 1 door Boer Zoekt Vrouw van Yvon Jaspers meest bekeken tv-zender van 2011

Net als in voorgaande jaren was Nederland 1 door Boer Zoekt Vrouw van Yvon Jaspers in 2011 de meest bekeken tv-zender van Nederland. Het station behaalde een marktaandeel van 20,9 procent. Dat meldt de Publieke Omroep (NPO), die zich baseert op cijfers van Stichting Kijkonderzoek. In de top 25 van meest bekeken programma’s van 2011 zijn twaalf plekken gereserveerd voor Nederland 1. De topscoorder is Boer Zoekt Vrouw van de KRO met als presentatrice Yvon Jaspers, dat in januari maar liefst 5,2 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd hield.

Naast Boer Zoekt Vrouw van Yvon Jaspers, zijn er onder andere noteringen voor de TV Show (TROS), Radar (TROS), Het Journaal (NOS), De Reünie (KRO), ’t Spaanse Schaep (KRO) en de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek (VARA).

Terugblik Boer zoekt vrouw van Yvon Jaspers populair

Het wel en wee van de deelnemers aan het KRO-programma Boer zoekt vrouw trekt nog altijd veel kijkers. Bijna 3,7 miljoen mensen zaten zondagavond aan de buis gekluisterd voor een terugblik op het liefdesleven van de boeren. Dat bleek maandag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Daarmee was het verreweg het best bekeken programma op nieuwjaarsdag. Presentatrice Yvon Jaspers nam in de eerste special een kijkje bij de deelnemers uit de afgelopen seizoenen. Volgende week zondag volgt deel twee.

Boer zoekt vrouw gaat dit jaar zijn 6e editie tegemoet met Yvon Jaspers. De tien nieuwe boeren stellen zich op 13 mei voor en vanaf september is te zien hoe het daten ze vergaat.

Het programma was tijdens eerdere seizoenen ook mateloos populair. Tijdens de laatste editie passeerde het aantal kijkcijfers zelfs een paar keer de 5 miljoen.

Yvon Jaspers zelf is niet onder de indruk van goede kijkcijfers. Dat zegt ze deze week in Libelle.

"Meestal krijg ik er een smsje over van mijn producer", zegt de populaire presentatrice. "Dan denk ik: 'dat zijn er wel erg veel', maar daarna moeten de kinderen naar school, blijken de cornflakes op of moet er brood worden gehaald. Het is niet echt een ding bij ons thuis."

Yvon Jaspers wil niet klagen, maar ze vindt het ook niet altijd ontspannend als haar programma's Boer zoekt vrouw en Liefs uit succesvol zijn geweest.

"Als vijf miljoen mensen naar een uitzending hebben gekeken, dan weet iedereen in de buurt wat er is gebeurd. Iedereen vindt daardoor iets van mij, dat is niet altijd fijn.''

Wat Yvon Jaspers als het echte succes van Boer zoekt vrouw ervaart is dat het programma het leven van mensen blijvend en vaak positief verandert.

"Dat ik voor mensen een verlangen kan inlossen wat ze misschien al heel lang hadden. De liefde van je leven vinden, dat is toch levensbehoefte nummer één?''

Van Boer zoekt vrouw en Liefs uit met Yvon Jaspers gaat later dit jaar weer een nieuwe serie van start.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten