vrijdag 19 november 2010

Yvon Jaspers in speciale aflevering van De Leukste Jaren ter ere van 85 jarig KRO jubileum


Het hoogtepunt van het 85 jarig KRO jubileum is een speciale aflevering van De Leukste Jaren met Yvon Jaspers. De presentatie van deze muzikale familieshow is in handen van Anita Witzier en wordt uitgezonden op zondagavond 21 november om 20:20 uur op Nederland 1.

Aan de hand van een groot aantal fragmenten en wetenswaardigheden strijden twee teams van KRO presentatoren tegen elkaar met vragen & spellen over hun kennis van de KRO. Het eerste team bestaat uit Yvon Jaspers, Rob Kamphues en Ajouad El Miloudi. Zij nemen het op tegen Arie Boomsma, Frits Spits en Sofie van der Enk.

De KRO bestaat deze maand 85 jaar. Dat wordt op de radio gevierd maar ook op tv met een Jubileumweekend op Ned 1 op zaterdag 20 en zondag 21 november. Het hoogtepunt van het jubileum weekend is dus een speciale aflevering van 'De Leukste Jaren'. De presentatie van deze muzikale familieshow op zondagavond 21 november om 20:20 uur is in handen van Anita Witzier.

Tevens zend de KRO een Top 10 uit van de door de kijkers gekozen programma's. Als nummer 1 hebben de kijkers gekozen voor 'Dagboek van een Herdershond', het populairste KRO programma aller tijden.

De Top 10 van de KRO
De KRO heeft de kijker de mogelijkheid gegeven om via zijn website te kiezen uit 85 legendarische KRO programma's. Daaruit kwam de Top 10 van de populairste KRO programma's:

1. Dagboek van een Herdershond
2. Boer zoekt Vrouw van Yvon Jaspers
3. Q & Q
4. Inspector Morse
5. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?
6. KRO Spoorloos
7. Ook dat nog!
8. 't Schaep met de 5 Pooten
9. Willem Ruis Show
10. Toen was geluk heel gewoon

De Top 10 van de KRO wordt op twee momenten uitgezonden. Op zaterdagmiddag 20 november een compilatie van de Top 10 van 13:10 - 16:20 uur op Nederland 1. De complete afleveringen worden uitgezonden in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november van 00:05 - 08:15 uur, beide op Nederland 1. Tot slot wordt de nummer 1: de eerste aflevering van 'Dagboek van een Herdershond' nog een keer uitgezonden op zondagmiddag om 17:25 uur, eveneens op Nederland 1.

Anita Witzier mag doorgaan met De Leukste Jaren, de spelshow die begin dit jaar vier afleveringen is uitgeprobeerd op de zaterdagavond Nederland 1. Voor het 85-jarig bestaan van de KRO wordt een speciale aflevering opgenomen van de nostalgische amusementsshow. Hierin staan louter hoogtepunten uit 85 jaar KRO centraal, zoals Q en Q, de Brug, Dappere Dodo, Henny Huisman Soundmix Show, maar ook Boer Zoekt Vrouw, Blootgewoon de naaktkalender en XXS.
De teams bestaan uit KRO-boegbeelden Yvon Jaspers, Arie Boomsma, Frits Spits, Ajouad El Miloudi en Sofie van den Enk.

De Leukste Jaren is begin dit jaar uitgeprobeerd op de zaterdagavond als alternatief voor de weekendprogramma’s van Paul de Leeuw. Dit is nu opgevangen met programma’s van André van Duin, mogelijk wordt er in 2011 meer gevarieerd op het tijdslot van zaterdagavond 20.30 uur. De Leukste Jaren trok wekelijks grofweg 1,3 miljoen kijkers.

Presentatrice Yvon Jaspers uit Boxtel is met Boer Zoekt Vrouw helaas net niet verkozen tot populairste KRO-programma aller tijden. Het datingprogramma voor boeren moest het afleggen tegen Dagboek van een Herdershond.

Dagboek van een Herdershond won in 1978 een Gouden Televizierring. In de verkiezing kreeg deze razend populaire serie uit de jaren '70 nét iets meer stemmen dan kijkcijferhit Boer zoekt Vrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten